Particulier Zemst

Particulier Zemst


Het probleem

De prachtige nieuwbouwwoning van deze familie staat te midden van het groen in Zemst. Een oase van rust, zou je denken. We vinden er echter de typische aspecten terug die we tegenwoordig in zeer veel nieuwbouwwoningen aantreffen en die voor galm en onrust zorgen: een strakke meubilering, harde en gladde materialen (keramische tegelvloer), een vide die naar een hoger gelegen bureau leidt, grote ramen met veel lichtinval… De familie ondervond dan ook dat de gesprekken aan de eettafel niet zo vlot verliepen wanneer de kinderen intussen in de woonkamer aan het spelen waren. COUST stuurde een specialist ter plaatse om deze mensen te helpen.

 

De oplossing

In de leefruimte werd een galmtijd vastgesteld van 1,3 seconden lang. Vooral de ruimte rondom de vide bleek een probleem. Dat is logisch, want een vide werkt als een koker waarin het geluid weerkaatst en zo naar boven/beneden getransporteerd wordt. Om dit probleem grondig aan te pakken, koos de familie ervoor om de nagalmtijd te reduceren tot minder dan 0,9 seconden.

Het resultaat

Volgens hun wens plaatsten wij een plafondpaneel (COUSTceiling) boven de eettafel met enkele doorvoeren voor de design handlampen. En in de vide zelf plaatsten we onze wandbekleding op maat (COUSTwall) in RAL 9010 (warm wit) boven het raam. Deze COUSTwall is volledig naadloos ter plaatse opgebouwd en loopt door tot in het bureau op de eerste verdieping. We maakten hierbij een binnenhoek om met de COUSTwall tot over het maatwerkmeubel te kunnen in de bureauruimte. Het eindresultaat is een perfect onopvallend akoestisch ‘paneel’ dat volledig opgaat in het interieur, en dus ook zeer tevreden klanten!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: