Particulier Elsene

Particulier Elsene


Het probleem

Eind 2019 nam deze familie uit Elsene contact met ons op. Hun statige herenhuis in Elsene had jammer genoeg te maken met akoestische problemen op het gelijkvloers. De stijlvolle woonruimtes waren sober ingericht en konden daardoor geen oplossing bieden om de galm te absorberen die in de ruimtes aanwezig was. Onze specialist voerde een galmmeting uit voor de drie probleemruimtes: de zithoek, de muziekhoek en de keuken.

De oplossing

Om de galmtijd van 1,1 seconden in de zithoek vooraan te kunnen reduceren, plaatsten we een plafondpaneel (ARTceiling) met een doorvoer voor de hanglamp. In de middelste ruimte was de galmtijd nog een stukje hoger, al 1,5 seconden. Omwille van de galm was het jammer genoeg niet mogelijk om op de prachtige piano te spelen, en laat dat net zijn waar deze ruimte voor bedoeld was. Om de akoestiek hier te optimaliseren en dus een galmtijd van 0,8 seconden te kunnen behalen, hadden we 8 m² van onze zeer absorberende materialen nodig. De familie koos voor een akoestisch wandpaneel op maat (ARTwall) van maar liefst 3 x 2,54 m en vroeg ons om hiervoor een persoonlijke zwart-wit foto voor te gebruiken. Zowel akoestisch als visueel een schot in de roos.

Enorm bedankt voor jullie werk. Het resultaat is volgens onze verwachtingen: de galmproblemen zijn verdwenen en piano spelen is weer plezierig. Uw personeel was onberispelijk beleefd, we voelden dat ze trots waren op hun werk van zeer hoge kwaliteit.

Familie Carton de Wiart

Het resultaat

Tot slot werd de galm in de keuken, die even hoog bleek te zijn als in de pianokamer, aangepakt door opnieuw een plafondpaneel op maat te plaatsen (ARTceiling). We integreerden een doorvoer voor de kabels van de hanglamp en plaatsten het plafondpaneel secuur tussen de moulures die overal in dit charmante huis te vinden waren. En zo creëerden we voor deze klanten eindelijk een aangename thuis, waarin de mooie pianoklanken nu wél kunnen weerklinken.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: