Notariaat Muyshondt

Notariaat Muyshondt


Het probleem

In de kantoorruimtes van de prachtige nieuwbouw van notarissen Willem en Hendrik Muyshondt te Halle heerste een enorme galm. Dit was vanzelfsprekend erg storend tijdens besprekingen en tijdens het voorlezen van de aktes. De ruimtes zelf waren op dat moment nog sober aangekleed. We werden dan ook gecontacteerd met de vraag naar een akoestische oplossing die ook esthetisch een echte meerwaarde kon bieden aan het kantoor.

De oplossing

In de twee vergaderzalen losten we het galmprobleem op door middel van twee indrukwekkende ARTpanels (wandpanelen) met print: een van 400 x 200 cm en een van 300 x 200 cm. Hierbij koos de klant bewust voor foto’s uit eigen regio, nl. het Hallerbos, waarin de blauwpaarse hyacinten elke lente weelderig bloeien. Om zeker te zijn van hun keuze, maakten we simulaties van de foto’s voor onze klant. Zo kon het effect van de grootte van de panelen op de ruimte gemakkelijk beoordeeld worden.

In het landschapskantoor moest een oplossing gezocht worden voor de storende geluidsoverdracht tussen de verschillende bureau-eilanden. We plaatsten hiervoor bureauschermen (ARTdeskscreens) op de kasten rondom het gangpad, zowel met absorptie aan één kant als dubbelzijdige absorptie (afhankelijk van de noodzaak).

Het resultaat

Twee jaar later keerden we nog eens terug bij dit notariskantoor. Ook in het naastgelegen kantoorgebouw moesten immers twee kantoorruimtes akoestisch geoptimaliseerd worden. Door middel van een professionele galmmeting konden we er galmtijden vaststellen van 1,2 en 1,5 seconden. Deze reduceerden we tot de aangename galmtijd van 0,8 seconden door middel van een ARTwall en een ARTpanel, beiden met print. De klant koos andermaal voor enkele foto’s uit de regio, ditmaal gemaakt door een lokale fotograaf.

De wandpanelen met haarscherpe prints van het Hallerbos zijn de absolute blikvangers geworden van het kantoor. Bezoekers worden nu ontvangen in een serene en discrete sfeer, die ook door hen opgemerkt wordt. Wij mochten dan ook al veel klanten helpen die via Notariaat Muyshondt naar ons doorverwezen werden. Een tevreden klant is dan ook de beste reclame.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: