North Sea Port

North Sea Port


Het probleem

Het Havenhuis bevindt zich in een schitterend gerenoveerd pand aan de oevers van de Leie, op de historische Graslei te Gent. In het Havenhuis worden nationale en internationale bedrijven en gasten van het hele havengebied van North Sea Port ontvangen. Het gebouw beschikt daarvoor over salons en zowel in de kelder als de zolder kunnen gasten worden ontvangen. Op de kelderverdieping was de akoestiek tot voor kort echter zeer slecht. Dit verdiep werd gerenoveerd tot polyvalente zaal, maar was dus niet zo uitnodigend om gasten te ontvangen. Wij losten dit probleem op. 

De oplossing

Bij de nagalmmeting werd meteen duidelijk dat er een serieus galmprobleem aanwezig was: het geluid bleef wel 1,8 seconden in de ruimte weergalmen. In overleg met de klant kozen we voor een halvering van de nagalmtijd en rekenden we een oplossing uit om 0,9 seconden nagalmtijd te bereiken.

Het resultaat

We plaatsten twee zwarte ARTwalls (akoestische wandbekleding) om in het aanwezige kleurenpalet van de muren te blijven, en hingen enkele series van ARTbreezes voor de glazen wand die de inkom van de zaal scheidt. We voegden tot slot enkele mobiele akoestische zuilen (ARTbase) op wieltjes toe om het geluid verder te absorberen zonder nog veel beschikbare ruimte in te nemen. Hiermee kwamen we tot het beloofde resultaat: eindelijk kon deze ruimte gebruikt worden waarvoor ze bestemd was!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: