Maison médicale “Les Genets”

Maison médicale “Les Genets”


Het probleem

Vanuit Couillet, nabij Charleroi, werden we gebeld door de verantwoordelijke van een grote artsenpraktijk. Het moderne gebouw was opgetrokken uit veel glas, betonnen wanden en plafonds, en sober en strak ingericht. Hierdoor ondervond men veel last van galm in verschillende ruimtes: de wachtzaal, de receptie, de vergaderzaal… Onze specialist maakte meteen een afspraak om langs te gaan en het probleem ter plaatse te analyseren.

De oplossing

Bij de inkomhal/wachtzaal, receptie en doorloopruimte werd een enorme galm gemeten van 2,4 seconden. Het spreekt voor zich dat dit voor patiënten (die zich toch al slecht voelen wanneer zij naar de praktijk afzakken), de receptionistes en de dokters heel onaangenaam was. Van rust of privacy was hier echt geen sprake. De klant koos bewust voor een significante verbetering van de akoestiek in de ruimtes, in plaats van een optimalisatie. We plaatsten er daarom drie crèmekleurige wandpanelen (ARTpanels) tegen de muren en 2 lichtgrijze plafondpanelen (ARTceilings) met doorvoeren voor verlichting aan de betonnen plafonds. Hiermee konden we de galm toch met 1,4 seconden omlaag brengen!

Het resultaat

In de hal naar de dokterskabinetten werd dezelfde hoge galmtijd gemeten. Op deze locatie koos de klant voor een andere optie: onze wandvullende akoestische bekleding op maat (ARTwall). We plaatsten 11 m2 van deze akoestische wandbekleding precies boven de inbouwkast, met een zeer mooie print. Hiermee was de ruimte tegelijk ook opgevrolijkt.

In de vergaderzaal, vaak gebruikt door de artsen, maar ook door Kind & Gezin, werd een iets lagere galmtijd van 1,8 seconden genoteerd. De klant koos hier opnieuw voor onze wandbekleding op maat (ARTwall), alsook voor een wandpaneel, beiden crèmekleurig zoals in de inkomhal. Met deze correcte oplossingen werd het geluid ook in deze ruimte tot 1 seconde gereduceerd. Zo transformeerden we deze grote dokterspraktijk van een ietwat kale, kille plek tot een rustig, mooi aangekleed gebouw!

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: