Gemeentebestuur van Seraing

Gemeentebestuur van Seraing


Het probleem

Het Gemeentebestuur van Seraing, een stad vlakbij Luik, werkt vanuit een zeer bijzonder halfrond gebouw op het Kubornplein (Place Kuborn) in het centrum van de stad. De Kuborn esplanade werd recent volledig heraangelegd met als doel een aangename, groene wandel- en ontspanningsruimte te creëren voor de inwoners. Op de zesde verdieping van het gebouw bevindt zich de ruime refter van de ambtenaren, met een prachtig uitzicht over de omliggende stad.

De oplossing

Ondanks het akoestisch geperforeerde plafond dat tijdens het optrekken van het gebouw reeds geplaatst werd in deze ruimte, ging de stad toch op zoek naar een aanvullende akoestische oplossing tegen de galm. Zo kwam men bij ons terecht. Via een officiële aanbesteding dienden we een offerte in voor 15 wandpanelen met print (COUSTpanels), en enkele maanden later kregen we toestemming om tot productie en plaatsing over te gaan.

Wij zijn volledig tevreden over de plaatsing en het resultaat van de akoestische panelen. Het is allemaal positief!

Mme Laurence DUYCKAERTS

Het resultaat

Op vraag van de klant installeerden we 15 COUSTpanels (wandpanelen) met print. Voor de prints stuurde de klant ons foto’s door die gemaakt werden door de fotografen Didier Gillet en Matthieu Litt. De foto’s tonen ons een mooi overzicht van het landschap, de cultuur en architectuur van de jonge stad Seraing, die zich pas sinds het jaar 2000 officieel een stad mag noemen. De panelen werden geplaatst op de halfronde muren van het gebouw, tussen de ramen. Op deze manier werd de grote refter van erg mooie akoestische oplossingen voorzien die bovendien erg goed werken!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: