AZ Groeninge

AZ Groeninge


Het probleem

In het Algemeen Ziekenhuis Groeninge van Kortrijk lijkt wel over alles nagedacht te zijn. In de prachtige nieuwbouw zijn immers de allernieuwste technieken geïntegreerd, met het oog op het creëren van een fijne omgeving voor zowel patiënten als personeel. Alleen de akoestiek had men blijkbaar over het hoofd gezien… De mooie kabinetten zagen er erg verzorgd uit, maar kampten met een zeer onaangename en kille klank.

De oplossing

Na een grondige marktanalyse besloot de facility manager om 2 bedrijven, waaronder COUST acoustics, elk een kabinet akoestisch te laten aanpakken. De akoestische oplossingen van COUST kwamen (alweer) als beste uit de test, zowel qua akoestische prestaties als qua afwerkingsgraad. We kregen dan ook terecht het volledige project van een 45-tal kabinetten toegewezen. Een heus project dat vooral qua planning een huzarenstukje bleek. Dat onze firma zich ook qua planning flexibel kon opstellen en het geheel in goede banen zou kunnen leiden, kon op veel goedkeuring van het ziekenhuis rekenen.

Een druk bezocht ziekenhuis en dokters met volle agenda’s… Probeer daar maar eens gaatjes in te vinden om de plaatsingen in de kabinetten te kunnen uitvoeren. Een ware puzzel! En ook met de technische dienst van het ziekenhuis zelf moest nauwkeurig gecommuniceerd worden omtrent de afkoppelingen van de rookmelders, om deze achteraf weer zo snel mogelijk te kunnen aansluiten.

Het resultaat

In functie van de afmetingen van elk kabinet plaatsten we telkens 1 plafondpaneel (ARTceiling) met soms een doorvoer voor elektriciteit. Op een 11-tal werkdagen waren alle plafondpanelen geïnstalleerd! Wegens de vele positieve commentaren over de reeds behandelde lokalen werd de opdracht achteraf nog uitgebreid met additionele ruimtes. Maar Corona gooide een aantal maanden roet in het eten... Tegen september 2020 zullen echter ook bijna alle additionele ruimtes aangepakt zijn, en kunnen wij dit mooie project afronden, waar zowel wij als onze klant erg fier op zijn!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: