Leuke weetjes over het gehoor II

Leuke weetjes over het gehoor II

Onze unieke oren.

In onze laatste post hebben we ontdekt dat onze oren net zo uniek zijn als onze vingerafdrukken. Ze zijn altijd actief, zelfs tijdens onze slaap. Wist je dat? Ze vangen nog steeds alles op wat er om ons heen gebeurt, zelfs terwijl we slapen. 

Zorg voor je oren.

Het is belangrijk om goed voor onze oren te zorgen en ze niet te bloot te stellen aan te harde geluiden. Hoewel onze oren ons hele leven blijven groeien(0,2 mm per jaar), kan eenmaal beschadigd gehoor niet worden hersteld. 

Gevoeligheid voor geluid.

Bij 120 decibel ervaren we pijn, en dit kan ons gehoor beschadigen. Alleen Beethoven was in staat om de negende symfonie te componeren terwijl hij volledig doof was. "Ik hoorde de muziek in mijn hoofd" zei hij. 

Babygehuil en F-16's.

We kunnen echter allemaal goed het huilen van baby's horen, omdat ze het geluid van een F-16 die op 300 meter hoogte overvliegt kunnen evenaren. Geen wonder dat we dat geluid vervelend vinden om te horen. 

Aangename frequenties. 

Geluiden tussen 500 en 4000 hertz worden over het algemeen als aangenaam beschouwd. Binnen dit bereik bevindt zich ook het gezang van vogels, waarvan onderzoek aantoont dat het ons gelukkig maakt. 

En jij? Van welk geluid word jij gelukkig? 

 



X
Vraag nu een gratis offerte aan

We leveren en plaatsen aan dezelfde prijs in heel België en Noord-Frankrijk.

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: