Die typische galm in een zwembad? Wij maken er komaf mee!

Die typische galm in een zwembad? Wij maken er komaf mee!

Wie kent hem niet, die typische ‘zwembadgalm’? Het schelle geluid dat je overvalt het moment dat je een zwembad binnenstapt. Vreugdekreetjes van kinderen, gefluit van een redder,… Het klinkt allemaal net iets te fel in de oren. Het geluid in een zwembad kan dan ook ongestoord doorheen de ruimte weerkaatsen op de vele harde materialen die daarin aanwezig zijn: via de betegelde wanden van het zwembad, de grote ramen, en het meest van al nog op het gigantische reflecterende oppervlak dat het water zelf vormt. Er is meestal immers geen énkele vorm van absorptie aanwezig.

Het is echter niet omdat we vertrouwd zijn met deze galm dat dit een aangename situatie is om in te vertoeven. Zwemmen zou immers net een ontspannende activiteit moeten zijn. Zowel in publieke als in privézwembaden wordt er daarom vaak een akoestische oplossing voorzien om het geluid enigszins te dempen. 

Ook COUST acoustics kan u helpen bij het installeren van akoestische geluidsabsorberende oplossingen voor uw zwembad of wellnessruimte. Dit kan bijvoorbeeld via afhangende of vaste akoestische plafondpanelen (bv. COUSTceiling), verticaal hangende absorberende schermen (COUSTbaffles),... Ook akoestische wandpanelen met of zonder print (COUSTpanel/COUSTwall) behoren tot de mogelijkheden. 

Bekijk hier enkele van onze realisaties in zwembaden en laat u overtuigen om de akoestiek in uw zwembad nu ook aan te pakken.

 



X
Vraag nu een gratis offerte aan

We leveren en plaatsen aan dezelfde prijs in heel België en Noord-Frankrijk.

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: