De akoestiek in een woonzorgcentrum verbeteren

De akoestiek in een woonzorgcentrum verbeteren

Rustig op bezoek gaan bij je ouders of grootouders in het woonzorgcentrum, is jou dat al eens gelukt? Nog nooit last gehad van de tv die weergalmt in de hobbyruimte, het gekletter van servies uit de eetzaal dat tot in de slaapkamers van de bewoners reikt of de holle klanken die rondzwerven door de gangen?

Een woonzorgcentrum is een moeilijke plek om in te richten, het heeft immers verschillende functies. De bewoners moeten er zowel kunnen genieten van hun oude dag, maar ook medisch verzorgd kunnen worden. De vele harde materialen die gebruikt worden bij de inrichting van dergelijke gebouwen mogen dan onderhoudsvriendelijk zijn, erg vriendelijk voor het oog en het mentale welzijn van de bewoners zijn deze jammer genoeg vaak niet.

Naarmate het gehoor verslechtert, neemt de filtering van geluid vaak af. Dit wil zeggen dat voor een ouder persoon alle geluiden in de omgeving op eenzelfde niveau lijken binnen te komen. Hierdoor kunnen het brongeluid (een pratend persoon, muziek,…) en de vele weerkaatsingen ervan niet meer van elkaar onderscheiden worden. Hier wordt het aanbrengen van een juiste akoestische oplossing dus extra belangrijk.

COUST heeft reeds verschillende projecten in woonzorgcentra achter de rug. Hierbij werden we ingeroepen om de akoestiek te verbeteren in eetzalen, wandelgangen, polyvalente ruimtes,… en telkens met veelzeggend resultaat! We plaatsten al onopvallende witte akoestische plafondpanelen, wandpanelen met en zonder print, dubbelzijdige akoestische schermen etc.

Na de plaatsing van onze akoestische oplossingen klinken geluiden gedempter en is de omgeving rustiger. Dit is veel aangenamer voor de bewoners, die al graag eens een praatje slaan met de buren in de gang. Maar ook voor de zorgverleners zorgt dit voor minder stress en meer werkenthousiasme. Het positieve effect hiervan is meteen voelbaar.

De levenskwaliteit van de bewoners gaat er echter niet enkel op vooruit omdat de galm zo sterk gereduceerd wordt. Ook het zicht op esthetisch mooi geïntegreerde elementen in de ruimte, al dan niet met prints, zorgt voor een beter humeur. Weg met die kille omgeving!

Probeer het vooral zelf eens en neem contact met ons op indien uw woonzorgcentrum kampt met een slechte akoestiek. Wij kunnen u zeker verder helpen.

Bekijk hier alvast enkele van onze mooie realisaties bij woonzorgcentra in België.X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: