Stichting Kerken Ommoord (NL)

Stichting Kerken Ommoord (NL)


Het probleem

Moderne kerkgebouwen kunnen net zo goed last hebben van galm als oude kerkgebouwen met hoge gewelven. Zo kon in enkele ruimtes van de Stichting Kerken Ommoord (NL), een kerk en meditatiecentrum in één, een erg hoge nagalmtijd gemeten worden. We gingen langs voor een akoestische meting en deden enkele voorstellen voor de stilteruimte en de Mariakapel, waarbij we evenveel aandacht besteedden aan de akoestiek als aan de esthetische uitwerking van de oplossing.

 

De oplossing

De stilteruimte is een 10 meter hoge cilindervormige ruimte, waarin het geluid als een pingpongballetje naar boven toe weerkaatste. We plaatsten er ongeveer 36 m² van ons akoestische materiaal, verspreid over verschillende wandpanelen. Twee kleinere COUSTpanels en daarnaast ook 7 grote COUSTpanels van 120 x 400 cm met een doorlopende print. We hingen deze op verschillende hoogtes om een speels geheel te creëren.

De Mariakapel had iets minder akoestisch materiaal nodig. We plaatsten er 20 m², verspreid over 6 COUSTpanels met verschillende afmetingen.

Het resultaat

De Stichting was zo tevreden over onze aanpak van de ruimtes dat ze onze akoestische oplossingen vermelden in hun tijdschrift en op hun website.

Afbeelding: reproductie detail uit schilderij van onze COUST-collega Ralph Huyskens

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: