Particulier Brasschaat

Particulier Brasschaat


Het probleem

In de zomer van 2020 werden we gecontacteerd door een echtpaar dat net naar hun nieuwe appartement verhuisd was in het centrum van Brasschaat. Het betrof een strakke nieuwbouw met grote schuiframen. Qua inrichting werd alles sober en rustig gehouden, zonder overdaad aan tapijten, gordijnen, meubels, etc. Door de weinige absorberende materialen hadden de bewoners het echter vaak moeilijk om elkaar te verstaan tijdens het praten. We gingen graag langs om een oplossing te zoeken voor de woonkamer en de gang.

De oplossing

Tijdens de galmmeting in de leefruimte konden we een galmtijd van 1,2 seconden noteren, in de gang liep dit op tot wel 1,6 seconden. Voor beide ruimtes werd ervoor gekozen om de norm te hanteren en een maximale nagalmtijd van 0,8 seconden na te streven. Dit zou de spraakverstaanbaarheid opnieuw op een normale niveau brengen, waardoor de bewoners opnieuw ongestoord met elkaar zouden kunnen praten.

Wij zijn gehoorsmatig opgetogen over het resultaat, maar ook over de begeleiding vooraf en de stipte opvolging vanuit Zwijnaarde, en zeker ook over de twee vaklui die hier gewerkt hebben. Zij waren zeer voorzichtig en zorgzaam, beiden duidelijk ervaren én sterk op elkaar ingespeeld, wat ook nog mee zorgt voor een vlotte en verzorgde afwerking. Terwijl wij 'potten keken', deden zij onverstoorbaar hun ding in een voor hen en ons aangename werksfeer. Alle twee verdienen ze voor dit alles een dikke pluim! Wij zijn f l i n k tevreden. Onder het motto "KOEST tegen alle nonchalante werklui” waarborgen wij Uw firma mondreclame.

Het resultaat

De leefruimte werd aangekleed met een centraal akoestisch plafond (COUSTceiling) boven de eettafel met een doorvoer voor de verlichting. In de gang plaatsten we een lang, smal akoestisch plafondpaneel, perfect uitgelijnd met de muren. De klant was uitermate tevreden over de geplaatste oplossingen en onze nauwkeurige opvolging.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: