La Pétanque Belgradoise

La Pétanque Belgradoise


Het probleem

Bij “Les Boules Mûres”, de populaire petanqueclub van Belgrade (provincie Namen) heerste in de zaal van de indoor petanquebanen een serieus galmprobleem. De vele leden van deze club blijven na hun spelletje petanque graag nog een tijdje hangen in de cafetaria. Jammer genoeg konden ze elkaar daar amper nog verstaan na de renovatie van het gebouw: de vele harde materialen zorgden voor onvoldoende absorptie om de galm op te vangen. COUST schoot te hulp.

De oplossing

Na een galmmeting ter plaatse werd een plan opgesteld om de galmtijd van 1,8 seconden terug te dringen naar een aangename galmtijd van 0,8 seconden. Over de hele lengte van de ruimte plaatsten we een naadloos plafondpaneel (ARTceiling) van wel 17,5 m² groot. Aan de muur wenste de voorzitster, mevrouw Dominique Renier, graag een originele tekening van striptekenaar Franquin op te hangen. We monteerden dan ook ter plekke een ARTwall (akoestische wand) van 8 m², die we bedekten met de gekozen print uit een strip van Guust Flater. Hierbij besteedden we veel aandacht aan de nodige kwaliteit van de print om deze op dergelijk groot formaat te kunnen printen.

Het resultaat

Het eindresultaat is perfect. De nodige absorptieoppervlakte werd geplaatst en de vooropgestelde galmtijd werd dus ook bereikt. De prachtige striptekening aan de muur zorgt voor een leuke verwijzing naar de activiteiten van deze sportclub en het nodige tikkeltje humor. Een perfecte combinatie van een geslaagd akoestisch effect met een oplossing op maat van de klant!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: